Twee doden bij zelfmoordaanslag in Islamabad

Veiligheidspersoneel houdt publiek weg bij de ingang van het bankgebouw, waar vandaag een zelfmoordaanslag plaatsvond. Daarbij vonden de dader en een beveiliger de dood. Foto AFP / Aamir Qureshi

Bij een zelfmoordaanslag voor een bank in Islamabad, de hoofdstad van Pakistan, zijn twee doden gevallen. Dat meldt de Pakistaanse politie. Er zijn meerdere gewonden.

De bom ging net buiten het gebouw af terwijl een beveiliger de dader - naar verluidt een jongen van ongeveer 19 jaar oud - wilde fouilleren. De eerste berichten wijzen erop dat de twee doden de dader en de beveiliger betreffen. Er waren veel mensen in en om het bankgebouw ten tijde van de aanslag.

Volgens bronnen bij ziekenhuizen in de regio zijn er tot dusverre vier gewonden, waarvan één in kritieke toestand verkeert.

De aanslag zou in dit gebied van de stad hebben plaatsgevonden:


Grotere kaart weergeven

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar de Pakistaanse Talibaan kondigde eerder wel aan wraak te zoeken voor de dood van Osama bin Laden, die werd gevonden en vermoord in een dorp vlakbij Islamabad.

Bomaanslagen komen de laatste jaren niet veel voor in de Pakistaanse hoofdstad. De laatste soortgelijke aanslag was in december 2009. Ook toen blies een zelfmoordterrorist zichzelf en een beveiliger op, bij een gebouw van de marine. Twee mariniers raakten daarbij gewond.

    • Peter Zantingh