Dallas Mavericks eerste keer kampioen NBA

Dirk Nowitzk celebrates with teammates after winning the NBA Finals against the Miami Heat on June 12, 2011 at the AmericanAirlines Arena in Miami, Florida. Jason Terry scored 27 points and Nowitzki finished with 21 points and 11 rebounds as the Mavericks won 105-95 to take the best-of-seven championship series four-games-to-two to claim their first NBA championship in franchise history. AFP PHOTO / Mark RALSTON Dirk Nowitzki (M) van de Dallas Mavericks viert de overwinning van de NBA-finale met zijn teamgenoten. Foto AFP / Mark Ralston

De Dallas Mavericks hebben voor het eerst in de historie de NBA-titel gewonnen. In de zesde wedstrijd van de best-of-sevenserie versloeg de ploeg Miami Heat met 105-95. De eindstand kwam daarmee op 4-2.

Jason Terry was de uitblinker bij Dallas en scoorde 27 punten. Dirk Nowitzki voegde daar nog 21 punten aan toe. LeBron James scoorde 21 punten voor Miami. Chris Bosh was goed voor negentien punten en Dwyane Wade liet zeventien punten noteren.

In 2006 stonden de Mavericks ook al in de finale tegen Miami Heat, dat toen wel won.

    • Marije Willems