Berlusconi blijft grappen maken, ondanks verlies referendum

-13T115637Z_01_ASB519_RTRMDNP_3_ITALY.JPG Caption: Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu (L) shakes hands with his Italian counterpart Silvio Berlusconi at the end of their news conference at Villa Madama in Rome June 13, 2011. REUTERS/Stefano Rellandini (ITALY - Tags: POLITICS) Persconferentie van Silvio Berlusconi en Benjamin Netanyahu in Rome. Foto: Reuters / Stefano Rellandini

Het ziet er naar uit dat de Italiaanse premier Berlusconi vandaag weer een zware politieke klap krijgt te verduren. Het merendeel van de bevolking lijkt in een referendum tegen de regeringsplannen gestemd voor de herinvoering van kernenergie, de privatisering van het waterbedrijf en de afschaffing van een wet die premier Silvio Berlusconi deels beschermt tegen vervolging.

Tijdens een persconferentie in de Villa Madama (wiki) in Rome met zijn Israëlische collega Benjamin Netanyahu erkende Berlusconi al dat hij waarschijnlijk de referenda verloren had.

Maar Berlusconi, die zich niet zo snel uit het veld laat slaan en nooit vies is van een grap, besloot het persmomentje af te sluiten met een “culturele mededeling”, omdat Netanyahu had gevraagd voor welke afbeelding zij nu eigenlijk stonden.

http://youtu.be/4ufq2FoyKUM

Hieronder de vertaling:

“President Netanyahu vroeg mij van wie het schilderij achter ons is. Het schilderij is van Andrea Appiani en verbeeldt ‘Il Parnaso‘, oftewel de Bunga Bunga van 1811. Die man daar ben ik, die ander is Mariano Apicella (een zanger uit Napels die nummers zong die door Berlusconi werden geschreven). Dank jullie wel, en vergeet niet dat je nooit iemand serieus moet nemen die zichzelf te serieus neemt. Zelfspot is fundamenteel.”

    • Hans Klis