‘Syrische leger ontdekt massagraf in belegerde Jisr-al Shughour’

Door het aanhoudende geweld in hun land vluchten veel Syriërs naar buurland Turkije. Foto AFP

In de noord-Syrische stad Jisr-al Shughour heeft het leger volgens de Syrische staatstelevisie een massagraf ontdekt. In het graf zouden de lichamen van een onbekend aantal gedode veiligheidstroepen zijn gevonden.

Hoeveel lichamen er in het massagraf zijn gevonden vermeldde de staatstelevisie niet. Het door het regime gecontroleerde tv-kanaal beschuldigde “gewapende groepen” van het maken van de slachtoffers. Afgelopen maandag zouden die groepen 120 veiligheidstroepen hebben gedood.

Mensenrechtenactivisten geloven helemaal niets van de lezing van de Syrische staatstelevisie en stellen dat de veiligheidstroepen door hun collega’s of het leger zijn doodgeschoten omdat ze weigerden op anti-regeringsbetogers te schieten.

Het bericht over de vermeende ontdekking van het massagraf komt nadat het Syrische leger Jisr-al Shughour vanochtend was binnengetrokken. Minstens twee mannen van de “gewapende bendes” zouden zijn gedood en grote aantallen zijn gearresteerd. Wapens die ze in bezit hadden zouden zijn ingenomen.

    • Pim van den Dool