Nieuwe foto’s Weiner duiken op - nu vanuit fitnesszaal Congres

Weiner tijdens de persconferentie van afgelopen maandag waarin hij het maken en sturen van de pikante foto's opbiechtte. Foto Reuters / Brendan McDermid

Opnieuw zijn in de VS foto’s opgedoken van de Democratische politicus Anthony Weiner. Dit keer is te zien hoe hij foto’s van zijn half ontblote bovenlijf nam in een het sportcentrum van het Huis van Afgevaardigden.

Dat Weiner ook foto’s heeft gemaakt in het Huis kan de druk vanuit zijn partij om op te stappen nog verder doen oplopen. Gisteravond riepen de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en de voorzitter van de Democraten Weiner al op om af te treden. Dat weigerde hij, maar de geplaagde politicus gaf wel aan zijn functie tijdelijk neer te leggen en hulp te zoeken.

Weiner kwam vorige week in opspraak toen bleek dat hij pikante foto’s van zichzelf via Twitter naar onbekende vrouwen had gestuurd. De zaak rond de jonge politicus leidt tot de nodige hilariteit in Amerikaanse tv-shows. Een voorbeeld daarvan vind je hieronder.

    • Pim van den Dool