Eindexamenshow ArtEZ

Hard werken voor de modestudenten van de bachelor-afdeling van ArtEZ: omdat hun show op de modebiënnale werd gehouden, was ie dit jaar de allereerste van alle academies. Alle zes shows waren – mede dankzij de context van de biënnale? – wel volledig uitverkocht, waardoor ruim 3500 mensen de show hebben de anderhalf durende show gezien.

Anne BosmanAnne Bosman

Linda de JongLinda de Jong

Hard werken voor de modestudenten van de bachelor-afdeling van ArtEZ: omdat hun show op de modebiënnale werd gehouden, was ie dit jaar de allereerste van alle academies. Alle zes shows waren - mede dankzij de context van de biënnale? - wel volledig uitverkocht, waardoor ruim 3500 mensen de show hebben de anderhalf durende show gezien. Behalve  de 22 eindexamenstudenten was er donderdag en vrijdag werk te zien van eerstejaarstudenten, tweedejaarsstudenten en de nieuwe Collectie Arnhem, de verkoopcollectie die de derdejaarsstudenten maken.

Niet alle eindexamencollecties waren (even) sterk. Maar zoals hoofddocent Matthijs Boelee terecht opmerkte: “Het is een school.” En er zaten genoeg interessante, en zelfs een paar echt goede collecties tussen. (Ik noem nu liever geen namen, omdat vier van de studenten  genomineerd zijn voor de Frans Molenaar coutureprijs, en ik in de jury zit. De prijs wordt volgende maand uitgereikt.)  Eind van de maand, als alle mode-opleidingen een show hebben gegeven, verschijnt NRC Next een stuk van Nathalie Wouters waarin  ze allemaal worden besproken.

Hierbij  wat eerste foto’s. Zodra ze allemaal beschikbaar zijn, plaats ik er meer bij.

Magnus DekkerMagnus Dekker

Mattia AkkermansMattia Akkermans

Fotografie: Peter Stigter. Klik op de foto’s om ze te vergroten.

    • Milou van Rossum