Eerste foto’s Gabrielle Giffords na schietpartij

Gabrielle Giffords. Foto AP / PGiffords Campaign / P.K. Weis

In januari werd het Amerikaanse congreslid Gabrielle Giffords in haar hoofd geschoten bij een schietpartij in Tucson, Arizona. Vanmorgen bracht ze, voor het eerst sinds dat incident, foto’s van zichzelf naar buiten.

Gabrielle Giffords. Foto AP / PGiffords Campaign / P.K. Weis

Gabrielle Giffords. Foto AP / PGiffords Campaign / P.K. WeisGabrielle Giffords. Foto AP / PGiffords Campaign / P.K. Weis

Giffords zette de foto’s op Facebook. Ze werd na de schietpartij in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis en onderging een schedeloperatie. Bij de schietpartij kwamen zes mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond.

Het loop- en spraakvermogen van het congreslid zijn weer terug, maar beperkt. Ze communiceert nog veel met haar handen. Een volledig herstel lijkt uitgesloten, stellen artsen, maar ze herstelt naar omstandigheden goed.

    • Peter Zantingh