Audi wint de 24 uur van Le Mans

Caption: The Audi R18 TDI n° 2 driven by German Andre Lotterer is refueled in the pit, on June 12, 2011 in Le Mans, western France, during the 79th edition Le Mans 24 hours endurance race. The Audi n°2 has led the race since the start of the event. De tweede auto van team Audi in de 24 uur van Le Mans. Foto: AFP / Jean-Francois Monier

Audi-rijders Andre Lotterer, Marcel Fassler en Benoit Treluyer hebben vanmiddag de 24 uur van Le Mans gewonnen. De tweede auto van het team van Audi, was de enige van het team die nog deelnam aan de race nadat haar twee andere auto’s eerder uitvielen vanwege zware crashes.

De tweede wagen van Audi maakte 355 rondes met een voorsprong van iets minder dan 14 seconden op de Peugot nummer negen van Simon Pagenaud, Pedro Lamy en Sebastien Bourdais. Het is de tiende zege voor het Duitse team in de laatste 12 edities. Porsche is recordhouder, het team won al zestien keer.

Bekijk het gehele klassement hier.

De crash van Audi-rijder Mike Rockenfeller vannacht:
http://youtu.be/AK0QPPP8c2c

En die van Allan McNish na minder dan een uur na de start van Le Mans:
http://youtu.be/0AsPrCErGUU

    • Hans Klis