Zij: 'We houden allebei van design'

Jenneke Harings (33), projectleider bij het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (bkkc) in Tilburg:

„We hebben bijna genoeg geld om alles te kunnen doen wat we willen: lekker uit eten, op vakantie gaan en niet meer in het goedkoopste hotel slapen, voorstellingen bezoeken. Ik vind het belangrijk om boodschappen te doen bij een fatsoenlijke supermarkt en om biologisch vlees kopen. Dat kost gewoon meer geld. Ik heb echt geen dure smaak, maar ik heb laatst wel bij De Librije gegeten. Het was een cadeau voor mijn vader. Mijn broer en ik deelden de rekening: ik was 450 euro kwijt. Daar heb ik deze maand financieel wel last van, maar het was het geld absoluut waard. Het is heel bijzonder als iemand iets maakt wat echt uniek is. Om die reden hebben we ook twee échte kunstwerken aan de muur hangen. Onze smaak verandert, we houden allebei van design en we moeten ons echt inhouden om bepaalde dure dingen niet te kopen.

„Ons huis kostte 202.500 euro, we hebben een hypotheek genomen voor 220.000 euro. Ik snap echt niet dat er mensen zijn die een maximale hypotheek nemen. Dan kun je niks leuks meer doen!

„Ik ben niet zo goed met geld. Ik moet eigenlijk meer sparen. En ik zou misschien een paar tientjes kunnen uitsparen door verschillende ziektekostenverzekeringen te vergelijken. Maar als ik dat allemaal moet uitzoeken, heb ik geen leuk leven meer. Ik ben best gevoelig voor reclame. Ik koop bijvoorbeeld makkelijk boeken en muziek als ik daar iets positiefs over lees. Of dvd’s die in de Volkskrant-winkel worden aangeprezen. We hadden laatst bijna een abonnement op nrc.next genomen vanwege de gratis iPad, maar uiteindelijk vonden we dat toch te duur. Ik neem dan weer geen stroom af bij de Nederlandse Energiemaatschappij, ook al zijn ze misschien goedkoper dan Nuon. Ik word namelijk echt geen klant van een bedrijf waar Maurice de Hond reclame voor maakt.

Alex van der Hulst

    • Alex van der Hulst