'Ze wilde wel, maar had het nu even heel druk'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Joske en Wesley.

Wesley (21), student Filmacademie. Foto gebruikt voor LUX-rubriek Blind Date.

Voor

Joske: „Ik woon nog thuis, maar mijn ouders zijn redelijk soepel. Ik heb anderhalf jaar een vriend gehad. Het ging uit toen we allebei aan een nieuwe opleiding begonnen. Je ontwikkelt je dan zo snel.”

Wesley: „Ik heb vrienden in de stad, vrienden in het dorp waar ik vandaan kom en zit op school met honderd studenten. Ik zoek iemand voor meer dan een losse flirt. Daar zou ik tijd voor maken.”

Zij: „Ik doe twee keer per week aan kungfu. Geweldig. Het is een vechtsport, maar je raakt je tegenstander niet aan. Ik speel ook bugel in een fanfare.”

Hij: „Ik ben behoorlijk gedreven. Eén van mijn relaties is gestrand omdat ik net in een groot filmproject zat. Toen kon het niet anders, nu zou ik denk ik voor haar kiezen.”

Zij: „Ik zoek iemand die redelijk hoog opgeleid is. Ik doe een bètavak, ik word onderzoeker, dus een beetje algemene kennis is wel fijn. Ik wil leuke discussies kunnen voeren.”

Hij: „Ze moet spontaan zijn, niet bang om nieuwe mensen te ontmoeten. En humor hebben en flauwe grappen kunnen maken. Dat doe ik ook.”

Zij: „Te lief, daar kan ik niet tegen. ‘Ah, zal ik dat even voor je doen?’ Ik hoef niet bediend of bewonderd te worden. Ik zoek een gelijkwaardig iemand.”

Na

Hij: „Ik vond haar knap, ze had een sprekend gezicht. Wel een meisje waar ik anders ook op af zou stappen.”

Zij: „Hij zag er leuk uit, niet opvallend. Een normale jongen.”

Hij: „Het begin was een beetje lastig – hoe start je zoiets? Maar we gingen gezellig aan het bier, en toen liep het gesprek vanzelf. Ze doet een soort vechtsport, en ze houdt van bergbeklimmen – ik niet, want ik heb hoogtevrees. Dat heb ik maar meteen gezegd. Ze moest er wel om lachen.”

Zij: „Hij zei dat hij over een paar jaar naar Engeland wil om stage te lopen en misschien een baan te vinden. Dat vond ik minder. Ik vind lange afstanden binnen Nederland al ver.”

Hij: „Ik heb veel vrouwen om me heen die sterk in het leven staan en weten wat ze willen. Ik ben wel wat gewend.”

Zij: „Het was gezellig, maar hij gedroeg zich een beetje jong. Als ik zijn leeftijd niet zou weten had ik hem 18 of 19 geschat. Na 2,5 uur heb ik voorgesteld om de rekening te vragen. Ik werd een beetje moe. Hij betaalde en bracht me naar de trein.”

Hij: „Volgens mij vond zij het ook een leuke avond. We hebben nummers uitgewisseld.”

Zij: „Ik heb mijn nummer gegeven en verder niets specifieks gezegd. Als hij contact opneemt, zal ik naar waarheid reageren.”

Hij: „Vanochtend heb ik haar ge-sms’t en een tweede date voorgesteld. Ze wilde wel, maar ze had het nu even heel druk, schreef ze.”

Zij: „Ik denk dat hij mij leuker vond dan ik hem. Misschien.”

Hij: „Ik zou wel samen willen gaan poolen of zo. Iets doen.”

    • Sandra Heerma van Voss