Wisselvallig

Het is een Pinksterweekeinde met twee gezichten. Vanmiddag ligt er een lagedrukgebied op de Noordzee en daardoor is het wisselvallig weer. De zon laat zich geregeld zien, maar van tijd tot tijd valt er ook een bui. Waarschijnlijk klaart het in de namiddag en avond vanuit het zuidwesten flink op. Het wordt maximaal 15 tot 18 graden en daarmee is de temperatuur aan de lage kant voor begin juni. Er waait een westzuidwestelijke wind met kracht 3 tot 5, op de Wadden misschien af en toe eerst krachtig, 6.

Komende nacht is het bijna overal helder en fris: in het binnenland wordt het minimaal een graad of 7. Er is weinig wind. Ook morgen wordt rustig weer verwacht, met eerst volop zonneschijn. Maar in de middag dringen vanuit het zuiden geleidelijk sluierwolken op. Deze hangen samen met een oceaanstoring boven, onder meer, Engeland. Het blijft echter tot de avond droog. Met maximaal 17 graden op de Waddeneilanden tot plaatselijk 21 graden in Limburg is het iets warmer dan vandaag.

In de nacht naar maandag en maandag overdag volgt dan die oceaanstoring met als gevolg veel wolken en soms een beetje regen. Het wordt overdag tussen 17 en 20 graden.

Op dinsdag zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met meer zonneschijn.