Veilige nachten

De nacht van de man. Zo heet het nieuwe mannenparfum van Yves Saint Laurent. En als je de bijbehorende commercial mag geloven is dat een doorwaakte nacht met meerdere vrouwen. In het filmpje van ruim twee minuten is de Franse acteur Vincent Cassel – bekend van miese mannenrollen in La Haine, Ocean’s Twelve en Black Swan – een beetje mysterieus in de weer met zijn manchetknopen (met daarop een pijl en boog) en schrijft hij iets in de palm van de hand van mooie vrouwen. Die dames verlaten vervolgens stante pede hun klassieke concert of nachtclub en gaan achter hem aan om onduidelijke dingen te doen. Maar dat de begeerte van deze vrouwen is opgewekt door La nuit de l’homme lijkt me stug. Dit parfum is namelijk een nogal conventionele geur. (Hij bestond ook al een tijdje, maar dan als eau de toilette, niet als parfum.) La nuit de l’homme is een kruidige, tikje zoete geur met kardemom, bergamot, lavendel en cederhout. Het is een lekkere mannengeur die vrouwen vooral een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Een prima vaderdagcadeau dus voor jonge vaders die hun doorwaakte nachten graag inruilen voor een nachtje slaap. Yves Saint Laurent, La Nuit de l’Homme, 46,71 euro, 40 ml

De nacht van de man. Zo heet het nieuwe mannenparfum van Yves Saint Laurent. En als je de bijbehorende commercial mag geloven is dat een doorwaakte nacht met meerdere vrouwen. In het filmpje van ruim twee minuten is de Franse acteur Vincent Cassel – bekend van miese mannenrollen in La Haine, Ocean’s Twelve en Black Swan – een beetje mysterieus in de weer met zijn manchetknopen (met daarop een pijl en boog) en schrijft hij iets in de palm van de hand van mooie vrouwen. Die dames verlaten vervolgens stante pede hun klassieke concert of nachtclub en gaan achter hem aan om onduidelijke dingen te doen.

Maar dat de begeerte van deze vrouwen is opgewekt door La nuit de l’homme lijkt me stug. Dit parfum is namelijk een nogal conventionele geur. (Hij bestond ook al een tijdje, maar dan als eau de toilette, niet als parfum.) La nuit de l’homme is een kruidige, tikje zoete geur met kardemom, bergamot, lavendel en cederhout. Het is een lekkere mannengeur die vrouwen vooral een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Een prima vaderdagcadeau dus voor jonge vaders die hun doorwaakte nachten graag inruilen voor een nachtje slaap.

Yves Saint Laurent, La Nuit de l’Homme, 46,71 euro, 40 ml

    • Monique Snoeijen