Value8 keek naar clubs in Nederland

Value8, de investeringsmaatschappij van oud-VEB directeur Peter Paul de Vries, heeft niet alleen interesse in het de Belgische voetbalclub Standard Luik, maar heeft in verleden ook naar investeringsmogelijkheden in Nederlands club gekeken. Dat zegt De Vries in een interview vandaag in de Belgische krant De Standaard.

De Vries ik kritisch over de financiële gezondheid van het betaald voetbal. „Er is vrij veel amateuristisch geregeld in de voetbalwereld”, zegt De Vries. In zijn zoektocht naar een geschikte investering viel hem op dat clubs in België „beter financieel geleid worden en financieel gezonder zijn”. Dat trok hem uiteindelijk naar de voetbalclub in Luik, die al enige tijd te koop staat voor naar verluidt 32 miljoen euro.

Afgelopen week, zo meldden andere Belgische media al eerder, heeft Value8 met vertegenwoordigers van de clubleiding gesproken. Dat heeft nog niets opgeleverd. „Ik spreek met Standard”, zegt De Vries in het interview, „maar er is niets afgerond.”

Voor de financiering van zijn bod ziet De Vries geen problemen. Zijn bedrijf, dat een beurswaarde van 30 miljoen euro heeft, wil immers slechts een belang in de club. Voor de resterende aandelen zoekt hij partners. „Wij praten met verschillende partijen om dit te financieren.”