Uitgelicht zondag

Audrey Hepburn in de film The Children's Hour (1961) Foto: Filmmuseum

Film

The Children’s Hour (William Wyler, 1961, VS). Remake van Wylers eigen film These Three (1936) is wellicht niet zo sprankelend, maar heeft niet meer het obligate happy end voor de twee leraressen op een meisjesschool (Audrey Hepburn en Shirley MacClaine) die door een wraakzuchtige leerling beschuldigd worden van oneerbare, lesbische handelingen. Eén, 14.05-15.50u.

Tsatsiki, morsan och polisen / Tsatsiki - Mama en de politieman (Ella Lemhagen, 1999, Zwe/DK/N/IJs). Gezellige verfilming van de eerste twee Tsatsiki-boeken over achtjarig jochie dat opgroeit in een rommelig Zweeds eenoudergezin en op zoek gaat naar zijn vader, een Griekse inktvisvisser. Ned.3, 15.30-17.00u.

Holes (Andrew Davis, 2003, VS). Verfilming van succesrijk jeugdboek over strafkamp waar jeugddelinquenten gaten moet graven om hun karakter te sterken. Met Jon Voight en Sigourney Weaver als vertegenwoordigers van de kwaadaardige volwassenheid.RTL8, 20.00-22.20u.

Speed (Jan de Bont, 1994, VS). Succesvol Amerikaans regiedebuut van Nederlandse cameraman biedt eersteklas kermisvertier. Stadsbus vol nietsvermoedende passagiers mag niet langzamer dan 80 kilometer rijden, anders vliegt hij de lucht in. Met Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dennis Hopper, Jeff Daniels. RTL7, 21.00-23.15u.

Mary Shelley’s Frankenstein (Kenneth Branagh, 1994, GB/VS). Geen horror, maar pathos, donder en bombast beheersen hysterisch geregisseerde verfilming van Mary Shelleys roman uit 1818. Branagh zelf geeft de wetenschapper gestalte als een Engelse kostschooljongen, Robert De Niro speelt het opstandige schepsel kwetsbaar en gekweld. RTL8, 22.20-00.55u.

Informatief

NTR Podium. Een portret van het Cello8tet Amsterdam dat samen met Arvo Pärt werk van de componist instudeert, suites van Bach door Jean-Guihen Queyras en de dansfilm Trip Down Memory Lane.Ned.2, 13.00-14.00u.

Holland Festival journaal 2011. Hans Haffmans en Sarah Meuleman presenteren vanaf het festival een uitzending die in het teken staat van Fela!, de Broadway-musical over de Nigeriaanse muzikant en politieke activist Fela Kuti (1938-1997). De voorstelling staat tot en met 24 juni in Carré. Ned.2, 19.45-20.15u.

Goudvis: Robbrecht en Daem. Serie over Belgische topkunstenaars. Sinds 1975 leiden Paul Robbrecht en Hilde Daem het architectenbureau Robbrecht en Daem dat in binnen- en buitenland opdrachten binnenhaalt. Hun ontwerpen kennen een picturaal elan: hoe valt het daglicht binnen in een woning, welk parcours kan je volgen in een publieke ruimte waarin kunst wordt geïntegreerd?Canvas, 21.50-22.45u.

Frances Newtons letzte Wörte. Kroniek van de voorbereidingen voor de terechtstelling in september 2005 van Newton, veroordeeld voor moord op haar man en kinderen. Een camerateam bezocht Newton in haar cel voor een laatste interview. Arte, 01.20-02.15u.

Amusement

Impact. Beide delen van miniserie over een grote asteroïde die tegen de maan botst. Brokstukken van de explosie regenen, zonder veel schade aan te richten, op de aarde neer. Niets aan de hand, verklaren wetenschappers. Maar dan blijkt de maan uit haar baan om de aarde te zijn geraakt en op ramkoers met onze planeet te liggen.RTL4, 20.00-00.00u.