Tsonga verslaat Nadal op gras van Queen's

Rotterdam. Rafael Nadal lijkt nog niet helemaal klaar voor Wimbledon. De Spaanse tennisser werd gisteravond in de kwartfinales van het grastoernooi van Queen’s uitgeschakeld door de Fransman Jo-Wilfried Tsonga in drie sets: 7-6, 4-6 en 1-6.

Nadal, die zondag Roland Garros opnieuw op zijn naam schreef, klaagde net als eerder in de week over vermoeidheid. „Na de tweede set verloor ik mijn concentratie. Ik heb de laatste tijd erg veel wedstrijden gespeeld en ben nu een beetje moe. Ik denk dat ik enige rust wel kan gebruiken”, zo zei de nummer één van de wereld in Londen.

In de halve finale neemt Tsonga het op tegen de Brit James Ward, die Adrian Mannarino uit Frankrijk versloeg: 6-2, 6-7 en 6-4. Thuisfavoriet Ward moest eerder vrijdag al in actie komen om zijn derde ronde partij af te maken, die was gestaakt door de invallende duisternis. Ward schakelde Sam Querrey uit. Andy Roddick treft Andy Murray in de andere halve eindstrijd.

Kiki Bertens heeft een wildcard ontvangen voor de Unicef Open dat morgen in Rosmalen begint. De 19-jarige tennisster zou aanvankelijk meedoen aan de kwalificaties van het grastoernooi. Het is voor Bertens, de nummer 184 van de wereldranglijst, voor het eerst in haar carrière dat ze het hoofdschema van een WTA-toernooi bereikt.