Sony verft Spaans dorp blauw

Het stralend witte Spaanse dorpje Júzcar is plotseling blauw. Sony heeft het uitgekozen als locatie voor de wereldpremière van de 3D-film The Smurfs. Daarvoor moest dan wel met meer dan 4000 liter blauwe verf het hele dorp worden beschilderd, om het zoveel mogelijk te laten lijken op een echt smurfenlandschap. Alle huizen en zelfs de historische kerk moesten eraan geloven. Zowel de 250 inwoners als de plaatselijke bisschop stemden in met het plan. In de deels geanimeerde film van Sony Pictures Animation reizen de blauwe mannetjes met een tijdmachine naar New York. Maar zelfs daar zijn ze niet veilig voor tovenaar Gargamel en zijn kat Azrael. De smurfen moeten de weg terug naar het dorp zien te vinden voor ze te pakken worden genomen. Sony heeft al laten weten het dorp weer wit te verven na de première, maar de inwoners voelen hier weinig voor. Zij beschouwen hun blauwgeverfde huisjes als een toeristische attractie. Nu al dienen zich nieuwsgierige toeristen aan in het blauwe dorp in Zuid-Spanje, nabij Málaga. Foto Reuters A general view of the village of Juzcar, near Malaga, southern Spain, June 9, 2011. The facades of the houses of Juzcar are being painted blue after Sony chose it for the world premiere of new movie "The Smurfs 3D" on June 16. The movie will be released in cinemas on August 5. REUTERS/Jon Nazca (SPAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY IMAGES OF THE DAY) REUTERS

rotterdam. Het stralend witte Spaanse dorpje Júzcar is plotseling blauw. Sony heeft het uitgekozen als locatie voor de wereldpremière van de 3D-film The Smurfs. Daarvoor moest dan wel met meer dan 4000 liter blauwe verf het hele dorp worden beschilderd, om het zoveel mogelijk te laten lijken op een echt smurfenlandschap. Alle huizen en zelfs de historische kerk moesten eraan geloven.

Zowel de 250 inwoners als de plaatselijke bisschop stemden in met het plan. In de deels geanimeerde film van Sony Pictures Animation reizen de blauwe mannetjes met een tijdmachine naar New York. Maar zelfs daar zijn ze niet veilig voor tovenaar Gargamel en zijn kat Azrael. De smurfen moeten de weg terug naar het dorp zien te vinden voor ze te pakken worden genomen.

Sony heeft al laten weten het dorp weer wit te verven na de première, maar de inwoners voelen hier weinig voor. Zij beschouwen hun blauwgeverfde huisjes als een toeristische attractie. Nu al dienen zich nieuwsgierige toeristen aan in het blauwe dorp in Zuid-Spanje, nabij Málaga.

Foto Reuters