Regionale sponsors willen PSV steunen

Regionale sponsors zijn bereid PSV financieel te steunen. Voorwaarde is wel dat de herstructurering, waartoe de controversiële deal met de gemeente Eindhoven behoort, doorgaat. Als het plan slaagt, krijgt PSV een eenmalig financieel voordeel en een jaarlijks rentevoordeel, meldt PSV-directeur Tiny Sanders.

Een lokale groep investeerders is bereid de voorwaarden van leningen ter waarde van 18,5 miljoen euro aan te passen. De herstructurering zou het ‘risicoprofiel substantieel veranderen’, waardoor de privépersonen akkoord gaan met lagere rentes. Een deel van de lening wordt afgelost, terwijl over de resterende veertien miljoen de rente wordt bijgesteld van acht naar vijf procent.

De lening kwam voort uit privé-investeringen ten bate van stadionuitbreiding en de aankoop van spelers in het verleden. „Het feit dat deze groep opnieuw bereid is PSV te ondersteunen, bevestigt dat er een grote regionale betrokkenheid is bij PSV”, verklaart Sanders op de website van de club.

De geplande herstructurering omvat een flink pakket financiële maatregelen. De gemeente Eindhoven moet hiertoe de gronden onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang overnemen voor circa 48 miljoen euro, onder behoud van erfpacht. Daarnaast wordt twintig miljoen euro op jaarbasis bespaard door de uitgaven te beperken en de inkomsten op te schroeven. De salariskosten van spelers worden hiertoe teruggedrongen en vijftien werknemers komen op straat te staan. Philips is bovendien bereid extra geld in de noodlijdende club te pompen. (Novum)