Oppositie brengt duizenden mensen op de been in Bahrein

Meer dan tienduizend demonstranten gingen vandaag de straat op voor de eerste gesanctioneerde betoging in maanden. Met de demonstratie laat de shi’itische oppositie zien dat ze blijft vasthouden aan de eis voor meer politieke rechten, ondanks het harde optreden van de Bahreinse autoriteiten.

De veiligheidstroepen bleven tijdens de demonstratie op de achtergrond en grepen niet in. Politiehelikopters cirkelden boven de menigte die zich in het noordwesten van de Bahreinse hoofdstad Manamah had verzameld. Er zijn berichten van ongeregeldheden.

De sunnitische leiders van Bahrein gaven toestemming voor de demonstratie van vandaag, nadat twee weken geleden de staat van beleg in het land werd opgeheven. De staat van beleg was afgekondigd om de protestacties van de shi’ieten de kop in te drukken. In totaal kwamen bij de onrust in Bahrein sinds februari 31 mensen om het leven.