Citaten

„Als de dijken doorbreken, wordt heel Nederland nat, maar dat droogt wel weer op. Maar als een kerncentrale ontploft, dan is het hier tienduizend jaar later nog onbewoonbaar.”

Documentairemaker Frans Bromet, Dit was het nieuws, 5 juni.

„Isabelle Huppert is een van de weinige actrices zonder pruillip.”

Actrice Tamar van den Dop, Holland Festival Journaal 2011, 5 juni.

„De meeste politici willen natuurlijk heel graag onmiddellijk met een zondebok komen, want dan voldoen ze aan het verlangen van het publiek om als het ware de heksen aan te wijzen.”

Hoogleraar duurzaamheid Louise Fresco van de Universiteit van Amsterdam over de EHEC-crisis, Nieuwsuur, 7 juni.

„De daler van de maand, dat is de killer van de kinderopvang, VVD-minister van Sociale Zaken Henk Kamp.”

Presentator Joost Eerdmans, Uitgesproken WNL, 8 juni.

„De opstand in Noord-Afrika is de laatste waarschuwing dat wij de economische en sociale ontwikkeling in Afrika serieus moeten nemen. Wij moeten inzien dat dat het in ons belang is dat Afrika op eigen benen komt te staan. Hulp is een investering in onze eigen toekomst.”

Oud-Bondspresident Horst Köhler in Die Zeit, 9 juni

„FC Twente werkt met een omgekeerde organisatiepiramide, waarin de mens centraal staat. Maar ja, als de mens centraal staat, dan mag hij ook gaan en staan waar hij maar wil.”

Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente over het derde voortijdige vertrek van een trainer in vijf jaar, Nieuwsuur, 9 juni.

„Eerst ging Rutten naar Schalke, daarna McClaren naar Wolfsburg en nu vertrekt dus ook Preud’homme. Dat is niet slecht voor de internationale naam van Twente.”

Toekomstig assistent-coach van FC Twente Youri Mulder, de Volkskrant, 10 juni.

„Ze is ongelooflijk indrukwekkend. Op financiële toppen in de wereld wordt ze praktisch als een popster behandeld.”

Hoogleraar Kenneth Rogoff van Harvard, voormalig hoofdeconoom van het IMF, over Christine Lagarde, Het Financieele Dagblad, 10 juni.

„Het probleem is niet langer of [de Griekse minister van Financiën] Papaconstantinou op zijn post blijft of niet. De Griekse tragedie, in zijn hedendaagse versie, is dat het land wordt geregeerd door een behoeftige regering die verwikkeld is in eindeloze debatten en consultaties, zoals in Fidel Castro’s postrevolutionaire Cuba.”

Commentator Costas Iordanidis, de Griekse krant Kathimerini, 10 juni.