Bas voor Zeeman

Budgetketens als H&M en Topshop werken al jaren samen met modeontwerpers. Nu sluit zelfs Zeeman zich bij hen aan. De niet bepaald als modieus bekendstaande textielzaak strikte de Nederlandse ontwerper Bas Kosters voor het ontwerpen van een collectie onder- en nachtmode. Geen onlogische match, aangezien Kosters al jaren beweert ‘anti-fashion’ te creëren en met dit project wil laten zien dat design ook best voor een spotprijs in de winkel kan liggen. Via de schappen van Zeeman hoopt hij zijn ontwerpen toegankelijk te maken voor een breder publiek. De collectie, genaamd Bas for Zeeman, bestaat uit kleurrijke pyjama’s, nachthemden en onderbroeken voor mannen en vrouwen, geïnspireerd op matrozentatoeages, en ligt vanaf september in de winkel.

Budgetketens als H&M en Topshop werken al jaren samen met modeontwerpers. Nu sluit zelfs Zeeman zich bij hen aan. De niet bepaald als modieus bekendstaande textielzaak strikte de Nederlandse ontwerper Bas Kosters voor het ontwerpen van een collectie onder- en nachtmode. Geen onlogische match, aangezien Kosters al jaren beweert ‘anti-fashion’ te creëren en met dit project wil laten zien dat design ook best voor een spotprijs in de winkel kan liggen. Via de schappen van Zeeman hoopt hij zijn ontwerpen toegankelijk te maken voor een breder publiek. De collectie, genaamd Bas for Zeeman, bestaat uit kleurrijke pyjama’s, nachthemden en onderbroeken voor mannen en vrouwen, geïnspireerd op matrozentatoeages, en ligt vanaf september in de winkel.

    • Nathalie Wouters