Weer

Bij de Nederlandse westkust ontstaat vanavond een klein, maar potentieel actief lagedrukgebied. Vanuit het zuiden trekken buien over ons land die gepaard gaan met hier en daar onweer en kans op hagel en zware windstoten. Aan de noordwestkust is vannacht windkracht 7 mogelijk. De meeste buien trekken vannacht de Noordzee op, met de depressie mee. Het koelt af tot een graad of 10. Morgen overdag staan we deels nog onder invloed van het lagedrukgebied. Vooral het noordwesten krijgt meerdere buien met kans op onweer te verwerken. Elders lijkt de buiigheid beperkt tot lokale, minder actieve exemplaren. Nu en dan schijnt de zon. De maxima liggen zaterdag op 14 tot 18 graden. Het waait tot matig in Limburg en eerst krachtig tot hard aan de Waddenzee.

Pinksterzondag en -maandag zijn iets warmer: 17 tot 21 graden. Het weerbeeld wisselt daarbij nog steeds, met op zondag de meeste kans op veel zon. De snelle veranderingen hebben te maken met een rappe opeenvolging van hogedrukgebieden en depressies. In de loop van morgen bouwt zich een hogedrukgebied boven Frankrijk op dat bij ons aan invloed wint. Maandag trekt meer bewolking over, met eerst een spat regen.