Top MGL vertrekt om fusie Wegener

De uitgever van dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad moet op korte termijn fuseren met uitgeverij Wegener. Dat wil de Britse eigenaar Mecom. Het bestuur van Media Groep Limburg (MGL) is tegen een snelle fusie en vertrekt. MGL-directeur Johan Boermann is gisteren per direct uit zijn functie ontheven. Die beslissing is genomen tijdens de aandeelhoudersvergadering van MGL. Commissaris Paul Rutten maakt waarschijnlijk volgende week zijn aftreden bekend.

Boermann en Rutten vinden een snelle fusie met Wegener onverantwoord. De Apeldoornse uitgeverij heeft net een nieuw management en zou eerst intern orde op zaken moeten stellen voordat het fuseert met MGL. Een fusie zou bovendien kunnen leiden tot grote fiscale naheffingen, ten laste van MGL.

In het verleden is eerder geprobeerd beide regionale uitgevers te laten fuseren. Zo wilde Mecom MGL door Wegener laten overnemen. Daarmee zou Wegener van de beurs verdwijnen. Dat stuitte op bezwaren van minderheidsaandeelhouder Governance for Owners. MGL en Wegener werken inmiddels wel samen.

Boermann reorganiseerde MGL tot de best presterende divisie binnen Mecom. Dat bracht hem regelmatig in aanvaring met de ondernemingsraad. Het bedrijf introduceerde het afgelopen voorjaar betaalde websites over onder meer gezondheid en economie in Limburg. Dat project is nog geen succes.