Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Koningshuis

Taptoe voor prins Philip (90)

Muzikale parade voor prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, gisteravond in Londen, ter ere van zijn 90ste verjaardag. Philip is de langstlevende prins-gemaal uit de Britse geschiedenis en heet zowel een symbool van continuïteit als een koninklijke brekebeen wegens zijn grappen die al decennia tot kromme tenen leiden. Op staatsbezoek op de Kaaiman-eilanden vroeg hij hoogwaardigheidsbekleders of ze van kannibalen afstamden. Tegen een blinde vrouw in een rolstoel zei hij: „U weet toch dat ze nu ook etende honden voor mensen met anorexia hebben.” Premier Cameron prees in het Lagerhuis gisteren de „unieke zinswendingen” en de „niet te imiteren aanpak” van de prins. Foto AFP Guardsmen salute Prince Philip, the Duke of Edinburgh (unseen), as he takes the Salute at the Household Division Beating Retreat on Horse Guards Parade, in London, on June 9, 2011. The Duke of Edinburgh attends a reception at the Guards Museum later in the evening. AFP PHOTO/CARL COURT
Muzikale parade voor prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, gisteravond in Londen, ter ere van zijn 90ste verjaardag. Philip is de langstlevende prins-gemaal uit de Britse geschiedenis en heet zowel een symbool van continuïteit als een koninklijke brekebeen wegens zijn grappen die al decennia tot kromme tenen leiden. Op staatsbezoek op de Kaaiman-eilanden vroeg hij hoogwaardigheidsbekleders of ze van kannibalen afstamden. Tegen een blinde vrouw in een rolstoel zei hij: „U weet toch dat ze nu ook etende honden voor mensen met anorexia hebben.” Premier Cameron prees in het Lagerhuis gisteren de „unieke zinswendingen” en de „niet te imiteren aanpak” van de prins. Foto AFP Guardsmen salute Prince Philip, the Duke of Edinburgh (unseen), as he takes the Salute at the Household Division Beating Retreat on Horse Guards Parade, in London, on June 9, 2011. The Duke of Edinburgh attends a reception at the Guards Museum later in the evening. AFP PHOTO/CARL COURT AFP