PSV-speler Dzsudzsák op weg naar Dagestan

In onrustige regio’s strijden islamitische rebellen tegen de overheid. Spelers van de club Anzji Machatsjkala wonen en trainen in Moskou.

PSV-speler Balázs Dzsudzsák lijkt te verhuizen naar Anzji Machatsjkala, een club uit de Russische deelrepubliek Dagestan die uitkomt in de hoogste competitie van Rusland. Dzsudzsák werd deze week in Rome medisch getest, nadat hij met het nationale elftal van Hongarije tegen San Marino had gespeeld. Volgens de Russische website sports.ru zal Dzsudsák vandaag een vierjarig contract tekenen.

PSV bevestigt dat de Russische ploeg zich officieel voor de speler heeft gemeld. „We zijn momenteel met Anzji in gesprek over een eventuele transfer”, aldus een woordvoerder van de club. De Hongaarse linksbuiten, die bij PSV tot 2015 een contract heeft, zou volgens Russische media tussen de 11 en 12 miljoen euro kosten.

Dzsudzsák ontpopte zich in het voorbije seizoen tot de meest waardevolle speler van de eredivisie. Hij maakte zestien doelpunten en gaf veertien assists.

Bij Anzji zou Dzsudszák ploeggenoot worden van de Braziliaanse voetballer Roberto Carlos (38) en oud-Anderlecht speler Mbark Boussoufa.

Dagestan is net als het aangrenzende Tsjetsjenië onrustig. In de Zuid-Russische deelrepubliek strijden islamitische rebellen tegen de overheid door aanslagen op militairen en politieagenten. De spelers van Anzji wonen en trainen in Moskou en stappen voor thuiswedstrijden in Dagestan op het vliegtuig.

Anzji Machatsjkala is in handen van de steenrijke investeerder en politicus Soelejman Kerimov. Kerimov, die volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes een persoonlijk vermogen van bijna twaalf miljard euro heeft, voorziet de club van genereuze financiële steun. (NRC)