Nederlandse psychothriller in première op internet

Vandaag is voor het eerst een Nederlandse film alleen op internet in première gegaan. De polderpsychothriller Claustrofobia van Bobby Boermans valt gratis te kijken op internet als je je gegevens beschikbaar stelt.

Claustrofobia is gefinancierd in opdracht van een reclamebureau dat zoekt naar een nieuwe mix van entertainment en adverteren. Dus is de film gratis te bekijken voor diegenen die zich registreren op de website. Wie dat doet kan worden gebeld door de Maag Lever Darm Stichting of de Vriendenloterij met het verzoek om aan de loterij deel te nemen en zo goede doelen als de MLDS te ondersteunen. De stichting bemoeide zich niet inhoudelijk met de film – een psychothriller over een gestoorde ontvoerder en illegale orgaantransplantatie.

De thriller gaat over studente Eva (Carolien Spoor), die na een leuke avond met een nieuwe buurman (Dragan Bakema) wakker wordt in een betonnen kelder. Vastgeketend aan een bed, en met een grote snee in haar buik.

Filmredacteur Dana Linssen van NRC sprak met regisseur Bobby Boermans.

“Jongeren zijn heus mediawijs genoeg om zich niet zomaar iets aan te laten smeren. Dus als je de sponsoring en de reclame er op een subtiele manier in kunt verwerken, zonder dat je je artistieke integriteit verliest, dan hoef je niet meer alleen afhankelijk te zijn van het filmfonds. En bovendien: ik wil gewoon films maken. Ik wilde voor m’n dertigste mijn eerste speelfilm maken.”

Lees het hele interview met Bobby Boermans in NRC Handelsblad van vandaag. Of lees het artikel in de digitale editie.