Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Nederlaag Krajicek in toernooi Kopenhagen

Nederlandse tennisster verliest van de Tsjechische Lucie Safarova.

Michaëlla Krajicek is niet doorgedrongen tot de kwartfinale van het WTA-toernooi in Kopenhagen. De 22-jarige tennisster verloor in de tweede ronde van de de als vierde geplaatste Lucie Safarova. De 24-jarige Tsjechische was met 6-7 (4), 6-4, 6-2 te sterk voor de nummer 163 van de wereld.

In het Duitse Halle was er wel Nederlands succes. Robin Haase, die in het enkelspel al was uitgeschakeld, boekte in het dubbelspel met het het Canadese servicekanon Milos Raonic een 6-3, 6-4 overwinning op Dominik Meffert en Mischa Zverev. Het duo bereikte daarmee de halve finale waarin ze het moeten opnemen tegen Lleyton Hewitt en Peter Luczak. (Novum)