Na het noodweer

Na het noodweer. Nu de zware regenval die Haïti voorbij is, begint de zoektocht naar vermisten. Zoals hier in het dorp Petionville, provincie Port-au-Prince, waar een inwoner zijn overleden buurtgenoot onder het puin vandaan probeert te krijgen. Zeker 25 inwoners van Haïti zijn deze week omgekomen door overstromingen dinsdag als gevolg van zware regenval die ook modderstromen veroorzaakte. Door het noodweer in de regio kwamen zes mensen om in de Dominicaanse Republiek, Jamaica en Puerto Rico. In de Dominicaanse Republiek, dat grenst aan Haïti, zijn meer dan 11.000 mensen opgevangen omdat hun huizen zijn overstroomd. De overheid verwacht dat het dodental verder zal oplopen. In Haïti zijn nog altijd veel mensen dakloos na de aardbeving die het land januari vorig jaar trof. Foto Dieu Nalio Chery/AP EDS NOTE GRAPHIC CONTENT AND NUDITY - A neighbor lifts debris to remove the body of a woman who was killed during Tuesday's landslide as pigs wonder behind in Petionville in Port-au-Prince, Haiti, Wednesday June 8, 2011. An early summer storm flooded rivers, triggered landslides, destroyed homes and killed at least 23 people, according to Haiti's Civil Protection Department. (AP Photo/Dieu Nalio Chery) AP

Nu de zware regenval die Haïti voorbij is, begint de zoektocht naar vermisten. Zoals hier in het dorp Petionville, provincie Port-au-Prince, waar een inwoner zijn overleden buurtgenoot onder het puin vandaan probeert te krijgen.

Zeker 25 inwoners van Haïti zijn deze week omgekomen door overstromingen dinsdag als gevolg van zware regenval die ook modderstromen veroorzaakte. Door het noodweer in de regio kwamen zes mensen om in de Dominicaanse Republiek, Jamaica en Puerto Rico. In de Dominicaanse Republiek, dat grenst aan Haïti, zijn meer dan 11.000 mensen opgevangen omdat hun huizen zijn overstroomd. De overheid verwacht dat het dodental verder zal oplopen.

In Haïti zijn nog altijd veel mensen dakloos na de aardbeving die het land januari vorig jaar trof.