Marroko onderzoekt seksorgie

Een voormalige Franse minister zou zich in Marrakech hebben vergrepen aan „kleine jongens”.

De beschuldiging komt van de filosoof Luc Ferry, oud-minister van Onderwijs. In een tv-programma had hij er vorige maand voor gepleit terughoudend te zijn met informatie over het privéleven van politici. Als voorbeeld gaf hij dat van een oud-minister die in Marokko pedofiele relaties zou hebben gehad. Hij noemde de naam van de betrokkene niet, maar zei dat hij dit had gehoord van de „hoogste autoriteiten van de staat”. De Marokkaanse justitie is nu in opdracht van de regering een onderzoek begonnen. „Er zal op dit niveau geen enkele tolerantie zijn”, zei de Marokkaanse minister van Sociale Ontwikkeling, Nouzha Skalli.

Twee Marokkaanse organisaties ter bescherming van minderjarigen hebben in Parijs en in Rabat een klacht ingediend tegen Ferry. Zij willen dat hij wordt gedwongen de naam van de betrokkene te noemen, zodat beter kan worden onderzocht of het waar is. Ferry is vrijdag kort ondervraagd door het Parijse openbaar ministerie. Ferry gaf zijn voorbeeld in een debat na de arrestatie in New York van Dominique Strauss-Kahn, die is gearresteerd op beschuldiging van poging tot verkrachting. Strauss-Kahn bleek eerder vrouwen te hebben lastiggevallen. (AFP)