Kortkolom sport

PSV’er Rodriguez met 4 Mexicanen aan doping

Eindhoven. PSV’er Francisco Rodriguez is bij een dopingtest in de VS met vier andere Mexicanen positief getest op het verboden middel clenbuterol. De voetballers zijn geschorst in afwachting van een contra-expertise. Ze kunnen twee jaar worden geschorst, ook voor clubwedstrijden. Het verboden middel is mogelijk door het eten van besmet vlees in het bloed terechtgekomen. Dit excuus gebruikte wielrenner Alberto Contador nadat hetzelfde middel is zijn lichaam was aangetroffen. (Novum)

Rebellin verdacht van belastingontduiking

Milaan. De Italiaan Davide Rebellin wordt beschuldigd van fiscale fraude. Hij zou 6,5 miljoen belasting moeten betalen, meldt een Italiaanse site. De renner was van 2002 tot 2008 geregistreerd in Monaco, volgens de recherche woonde hij in Italië. Hij was net terug in het peloton na een dopingschorsing van twee jaar. Hij kan drie jaar celstraf krijgen. (Novum)

Dallas heeft nu nog één zege nodig bij Miami

Dallas. Dallas Mavericks heeft nog één zege nodig voor de titel in de basketbalcompetitie NBA. Dallas won vannacht het vijfde finaleduel van Miami Heat: 112-103. De stand is nu 3-2. Als Dallas komende week een van de twee laatste uitduels in Miami wint, behaalt het voor het eerst de Amerikaanse proftitel. (Reuters)

Ecclestone schrapt GP Bahrein definitief

Manama. De GP van Bahrein wordt niet meer verreden. De race stond eerst in maart gepland, maar werd verplaatst naar oktober wegens de politieke onrust. Om organisatorische redenen heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone de GP van Bahrein nu definitief van de kalender gehaald. (Novum)