Hoop op economisch herstel Bahrein na opheffen van de staat van beleg

Een visser in Bahrein maakt zijn netten aan zijn boot vast voordat hij uitvaart. Gehoopt wordt dat de handel weer zal aantrekken, na het opheffen van de staat van beleg vorige week. Die werd in maart ingesteld na demonstraties van de shi’itische meerderheid, die zich achtergesteld voelt door de sunnitische elite. De hoge jeugdwerkloosheid voedde de protesten. Vandaag werd bekend dat de Grote Prijs van Bahrein dit jaar niet gereden wordt. De Formule-1-race werd door de onrust uitgesteld en blijkt nu organisatorisch onhaalbaar. Foto AP A Bahraini fisherman ties his traps on to his boat Thursday, June 9, 2011, before heading out to fish off the coast of the western fishing village of Malkiya, Bahrain. (AP Photo/Hasan Jamali) AP