Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Duitsland trekt EHEC-waarschuwing voor komkommers in

Microscopisch beeld van de EHEC-bacterie. Foto AFP/Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung

Duitsland heeft de waarschuwing om geen tomaten, komkommer en sla meer te eten vanochtend ingetrokken. Uit vrees voor besmetting met de EHEC-bacterie, die al 29 sterfgevallen veroorzaakte, geldt waakzaamheid nog wel bij kiemgroenten zoals taugé. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

Het Robert Koch-instituut en de betrokken autoriteiten geven om half elf een persconferentie in Berlijn over “nieuwe bevindingen” in het onderzoek naar de EHEC-bacterie.