De bizarste tradities gebundeld

De honderd meest bizarre tradities ter wereld zijn nu verzameld in één boek, Sullivan’s List.

Naakt fietsen in Spanje, met een Japans lapje voor in de vrieskou op zoek naar geluk, de stierenrennen in Pamplona, Maleise tongpiercing om je god te plezieren, wedstrijdvaren met boten van bierblikjes, de Oktoberfesten in München: het zijn een paar die genoemd worden in Sullivan’s List. Uitgever David Vermeulen kwam op het idee om dit boek te maken, geïnspireerd op het leven van de Amerikaanse ranger Roy C. Sullivan, die zeven blikseminslagen overleefde. De eerste maakte hij mee in 1942 – dat was ook de zwaarste, want het was de enige keer dat schoenen en hoed in brand vlogen en hij geblesseerd raakt aan voet en been.

Driehonderd reizigers hebben hun ervaringen, tips en foto’s gemaild. Die zijn nu deels verzameld in deel 1 van deze serie. Tegelijk met het boek dat gisteren gepresenteerd werd verscheen de iPad-app en de website SullivansList.com. Hierop kan iedereen zijn eigen Sullivan’s List samenstellen, achtergrondinformatie lezen, tips geven en vragen stellen.

Kijk voor meer informatie op: www.sullivanslist.com