Bedrijven azen op het overnemen van Nokia

Nokia is de laatste tijd onderwerp van overnamegeruchten. Nu wil Samsung het bedrijf overnemen.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung aast op het Finse telefoonconcern Nokia. Samsung weigert commentaar op het gerucht, zo meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gisteren.

Nokia is de laatste maanden voortdurend onderwerp van overnamegeruchten. Eerder deze maand lekte uit dat Microsoft geïnteresseerd zou zijn in de telefonieactiviteiten van het Finse concern. Microsoft zou daar 19 miljard dollar (13 miljard euro) voor over hebben. Eerder sloten Nokia en Microsoft een overeenkomst over het gebruik van het besturingssysteem van Microsoft op de Nokia-telefoons. Het bedrijf stopt met het eigen besturingssysteem Symbian.

Nokia heeft moeite het hoofd boven water te houden in de snel veranderende markt voor mobiele telefoons. De bovenkant van de markt wordt gedomineerd door Apples iPhone, terwijl aan de onderkant van de markt – waar Nokia traditioneel een sterke partij was – telefoons met Googles besturingssysteem Android enorm populair zijn. (NRC)