7 uittips

den haag dj chucky foto rien zilvold

1 muziekfestival

Triplex festival

Leiden: LVC. Vr 20.30-03.00u. Vvk: 7,50 euro. www.triplexfestival.nl

Festival voor opkomend talent uit de regio Leiden. Er spelen twaalf bands verdeeld over drie podia, o.a. Junior Eats Alone, Weltmeister, The Hitman Hearts, Port of Call.

2 beeld & geluid

Soundart Festival

Amsterdam: OT301. Vr 21.00-03.00u. Kaarten: 7 euro (deur)/5 euro (vvk). www.soundartfest.com

Verwacht een avond met verrassende optredens, van experimentele performances tot knallende electronische muziek, visuals en circuit bending.

3 muziekfestival

Gideon Music Festival

Groningen: Gideon-terrein. Vr 10 t/m ma 13 juni. Passepartout: 40 euro. www.gideonfestival.nl

Onafhankelijk muziekfestival dat vooral alternatieve muziekstromingen programmeert. Er spelen meer dan 130 acts verspreid over acht verschillende podia. Maandag is er ter ere van het vijfjarig bestaan een extra dag vol met dance samengesteld, met als headliner dj Joost van Bellen.

4 muziekfestival

Global Village Summer Festival

Amersfoort: Lieve Vrouwekerkhof. Za 11 t/m ma 13 juni. Toegang: gratis. www.globalvillagefestival.eu

Zoals gebruikelijk mikt het Global Village Summer Festival op concerten met onverwachte muzikale combinaties. Zoals Lilian Viera & Rogério Bicudo & Eric Calmes & Udo Demandt & Ruud Breuls; Mdungu, Lilian Vieira & Typhoon; Getatchew Mekuria & The Ex; Izaline Calister & Eric Vloeimans.

5 festival

Utrecht over Utrecht

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Za 12 juni, v.a. 10.15u. Gratis. www.utrechtoverutrecht.nl

Beeld & literatuurfestival over de provincie Utrecht waar 185 deelnemers gedichten, verhalen, films en foto’s presenteren. Het programma start met de vertoning van de oudste film over Utrecht uit het 1918.

6 dance

Dancetour Breda

Breda: Chasséveld. Zo 13.00-22.00u. www.dancetour.nl

Op het Chasséveld kun je zondag genieten van dj’s Gregori Klosman, dj Suyano, Hardwell, Shermanology, Laidback Luke en Chuckie. Ter afsluiting organiseert Lektrik een Unofficial After Party in Theaterdinersalon De Avenue (v.a. 22.00u, 10 euro).

7 concert

Emily Jane White

Groninger Museum. Ma 16.00u. Gratis voor museumbezoekers. www.groningermuseum.nl

De Amerikaanse singer-songwriter Emily Jane White maakt ingetogen folkliedjes, veelal op akoestische gitaar en piano, en wordt voor dit concert begeleid door Henry Nagle op elektrische gitaar en pedal steel.