22 doden bij beschietingen Misrata

Libische rebellen in Misrata laden een machinegeweer. Foto Reuters

Er zijn 22 doden gevallen bij beschietingen van de voorsteden van de stad Misrata door troepen van Gaddafi. Ook zijn er 61 gewonden gevallen, meldt een arts in de stad. Er zouden zware beschietingen door tanks en artillerie hebben plaatsgevonden bij Dafniya, dat op zo’n dertig kilometer van Misrata ligt. Het gebied lag de gehele dag onder vuur.

Gaddafi herstartte de beschietingen van de stad op woensdag. Misrata is één van de weinige steden in het westen van Libië die in handen is van de rebellen. De stad zou uit drie richtingen belegerd worden.

Missie

Noorwegen heeft vandaag bekend gemaakt dat het deelname aan de NAVO-missie in Libië gaat beperken en vanaf 1 augustus gaat stoppen, meldt Al-Jazeera. Het Scandinavische land is met zes F16’s betrokken bij de operatie. Noorwegen is het eerste land dat een einddatum noemt . Nederland gaat door met de missie, maar zal geen bombardementen gaan uitvoeren, maakte het kabinet vandaag bekend.

    • Dirk-Jan Zom