Wegwezen voor de Wallow Wildfire

Agenten wijzen het verkeer de weg uit Springerville in de Amerikaanse staat Arizona. De bewoners worden geëvacueerd omdat een bosbrand gevaarlijk snel nadert. Natuurlijk hebben de Amerikanen al een naam bedacht voor de brand die de brandweer al tien dagen niet onder controle weet te krijgen. De ‘Wallow Wildfire’ is vernoemd naar natuurgebied Bear Wallow Wilderness, waar de brand vermoedelijk is begonnen. De voorbije dagen moesten enkele duizenden mensen hun huizen in het oosten van Arizona verlaten. Zo’n 1.300 leden van de brandweer proberen de Wallow Wildfire, nu de op een na grootste in de geschiedenis van Arizone, onder controle te krijgen. Foto Joshua Lott/Reuters Police officers direct traffic as local residents evacuate from the Wallow Wildfire in Springerville, Arizona June 7, 2011. A stubborn wildfire in eastern Arizona that has forced the evacuation of as many as 3,000 people flared out of control for a 10th day on Tuesday and advanced on two more mountain towns near New Mexico. At midday Tuesday, fire officials said the so-called Wallow Fire had charred more than 311,000 acres (126,000 hectares) since it erupted on May 29, and now ranks as the second-largest wildfire in Arizona's history. REUTERS/Joshua Lott (UNITED STATES - Tags: DISASTER ENVIRONMENT)
Agenten wijzen het verkeer de weg uit Springerville in de Amerikaanse staat Arizona. De bewoners worden geëvacueerd omdat een bosbrand gevaarlijk snel nadert. Natuurlijk hebben de Amerikanen al een naam bedacht voor de brand die de brandweer al tien dagen niet onder controle weet te krijgen. De ‘Wallow Wildfire’ is vernoemd naar natuurgebied Bear Wallow Wilderness, waar de brand vermoedelijk is begonnen. De voorbije dagen moesten enkele duizenden mensen hun huizen in het oosten van Arizona verlaten. Zo’n 1.300 leden van de brandweer proberen de Wallow Wildfire, nu de op een na grootste in de geschiedenis van Arizone, onder controle te krijgen. Foto Joshua Lott/Reuters Police officers direct traffic as local residents evacuate from the Wallow Wildfire in Springerville, Arizona June 7, 2011. A stubborn wildfire in eastern Arizona that has forced the evacuation of as many as 3,000 people flared out of control for a 10th day on Tuesday and advanced on two more mountain towns near New Mexico. At midday Tuesday, fire officials said the so-called Wallow Fire had charred more than 311,000 acres (126,000 hectares) since it erupted on May 29, and now ranks as the second-largest wildfire in Arizona's history. REUTERS/Joshua Lott (UNITED STATES - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) REUTERS

Agenten wijzen het verkeer de weg uit Springerville in de Amerikaanse staat Arizona. De bewoners worden geëvacueerd omdat een bosbrand gevaarlijk snel nadert.

Natuurlijk hebben de Amerikanen al een naam bedacht voor de brand die de brandweer al tien dagen niet onder controle weet te krijgen. De ‘Wallow Wildfire’ is vernoemd naar natuurgebied Bear Wallow Wilderness, waar de brand vermoedelijk is begonnen.

De voorbije dagen moesten enkele duizenden mensen hun huizen in het oosten van Arizona verlaten. Zo’n 1.300 leden van de brandweer proberen de Wallow Wildfire, nu de op een na grootste in de geschiedenis van Arizone, onder controle te krijgen.