Weer

Een storing koerst via Het Kanaal en België naar Nederland en zal morgen later op de dag buien brengen. Maar vooralsnog – en overigens ook weer later op zaterdag en op zondag – is een hogedrukgebied dominant. Dat is ook vanavond en vannacht het geval. Er zijn brede opklaringen bij temperaturen die dalen naar 7 tot 11 graden.

Morgen start vrijwel overal met veel zon. In het zuidwesten begint de bewolking echter al toe te nemen en raakt het uiteindelijk geheel bewolkt. Elders ontstaan flink wat stapelwolken met tussendoor in de middag nog steeds wat zon, maar lokaal ook een bui. De Waddenkustregio’s blijven fraai. Waaien doet het nauwelijks. Het wordt 16 graden aan de Zeeuwse kust tot 20 graden in Limburg. Eind van de middag en in de avond trekken via Zeeland en Brabant meer buien binnen, hier en daar met onweer.

Zaterdagochtend valt in het westen en noorden nog een enkele bui, verder schijnt de zon die dag langdurig tussen stapelwolken door. Het wordt 15 tot 18 graden.

Ook eerste en tweede Pinksterdag is het meest droog. Zondag daarbij zon met stapelwolken, maandag iets minder zon maar wel de hoogste temperaturen: 18 graden op de Wadden tot 22 graden landinwaarts.