VS intensiveren geheime campagne in Jemen

A man walks past a car burnt during recent clashes between police and tribesmen loyal to the tribal leader Sadiq al-Ahmar in Sanaa June 8, 2011. Yemeni President Ali Abdullah Saleh, 69, wounded on Friday when rockets hit his palace, has left a country in crisis, with Yemeni civilians bearing the brunt of fighting. REUTERS/Khaled Abdullah (YEMEN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)
A man walks past a car burnt during recent clashes between police and tribesmen loyal to the tribal leader Sadiq al-Ahmar in Sanaa June 8, 2011. Yemeni President Ali Abdullah Saleh, 69, wounded on Friday when rockets hit his palace, has left a country in crisis, with Yemeni civilians bearing the brunt of fighting. REUTERS/Khaled Abdullah (YEMEN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

De Verenigde Staten vallen steeds meer militaire doelen met jachtvliegtuigen en onbemande vliegtuigjes aan in Jemen. Eén belangrijk lid van Al-Qaeda is daarbij gedood. Dat schrijft The New York Times.

De regering van Obama heeft de luchtaanvallen op militante opstandelingen in Jemen geïntensiveerd om zo te voorkomen dat ze hun macht consolideren, de regering in Sana’a wankelt.

Een woordvoerder van de Amerikaanse regering heeft tegenover Reuters bevestigd dat bij een aanval van afgelopen vrijdag Abu Ai al-Harithi is omgekomen, een tamelijk hoog lid van Al-Qaeda. De luchtaanvallen met jachtvliegtuigen en zogenaamde drones, kleine, onbemande vliegtuigjes, worden volgens The New York Times gezien als de enige manier om Al-Qaeda te bestrijden op het Arabische schiereiland.

Jemen is verstrikt in een vijandig conflict, waarbij Jemenitische militairen al weken vechten tegen militante, aan Al-Qaeda gelinkte, opstandelingen.