Voorkeur

Daar drijft een pan!

Otterlo

Theatergroep Kwatta speelt op 12 en 13 juni Kijk… daar drijft een pan! in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Op een route langs alle beelden met acteurs, operazangers en een danseres valt veel te lachen, maar je mag ook meedansen. Op 12 juni 13u en 15u, 13 juni 13u. De voorstellingen zijn gratis met een toegangsbewijs voor het museum en De Hoge Veluwe. Res en inl www.kwatta.info

Circus Boerhaave

Leiden

Jongleurs, leeuwen, danseresjes en gedresseerde apen. Koningen en keizers speelden samen met hun gasten vroeger met mechanische spelletjes en in Museum Boerhaave zijn ze nu te zien. Maar ook ‘serieuze’ professors verbaasden hun publiek met bijzondere proeven waar de vonken van af sprongen. Met een druk op de knop komen al die spelletjes in Circus Boerhaave tot leven. T/m 4 sept. Inl www.museumboerhaave.nl

Reeën zien

Dwingelderveld

Reeën kunnen erg goed horen dus trek geen krakende jassen aan als je mee wilt met een reeënwandeling door het Nationaal Park Dwingelderveld op 11 juni 19u30. Een gids neemt je mee naar plekken waar vaak reeën worden gezien. Vergeet je verrekijker niet en trek laarzen of stevige schoenen aan. Minimumleeftijd: 8 jaar. Inl www.natuurmonumenten.nl