Tracks

Beyoncé ft. André 3000: ‘Party’

www.soulculture.co.uk

Beyoncé zingt heerlijk langgerekte harmonie-r&b – in de stijl van TLC, op een zomers warme synthesizerproductie van Kanye West en Consequence, rond een sample van La Di Da Di van Slick Rick en Doug E. Fresh. Klinkt als een r&b-feest in de jaren negentig, ook omdat een ouderwets soepele André 3000 van OutKast een gastrap aflevert.

Fellow: ‘Boisterous’

www.soundcloud.com/fellow

Ontploffende tropische dancetrack met niets ontziende baslijn, afkomstig van sterke Run De Dance EP die producer Fellow deze week op het net zette: een cocktail van kuduro, electro, soca en moombahton. Of zoals Fellow het noemt: ‘emigration party music’.

Busta Rhymes ft. Gucci Mane en Tity Boy: ‘Murder’

www.complexmag.com

Rapper Busta Rhymes maakt ongekend sterke fase door in zijn ruim twintig jaar oude carrière, met onder meer zijn watervlugge woordenstroom in Look At Me Now van Chris Brown. Hier vertraagt hij zijn stijl juist, voor dreigende raps op een springerige percussiebeat met vocale samples van Barrington Levy en Snoop Dogg.

Stylo G: ‘Call Me A Yardie’

www.22tracks.com

Dancehallnummer van Britse Jamaicaan met als belangrijkste elementen een diepe kickdrum die zich richt op de onderbuik, sireneachtige synthesizertonen en de vocalen van Stylo G over het leven van ‘yardies’; recent geëmigreerde Jamaicanen in Groot-Brittannië.

Saul Van Stapele