RBC Roosendaal is door rechter failliet verklaard

Na HFC Haarlem tweede voetbalclub die in korte tijd bankroet gaat.

RBC Roosendaal houdt op te bestaan als profclub. De rechtbank in Breda sprak gisteren het faillissement uit over de Brabantse voetbalclub. Maandag kreeg de club nog uitstel van betaling en werd tijdelijk afgezien van een faillissement. Na HFC Haarlem is RBC de tweede profclub binnen anderhalf jaar die failliet gaat.

RBC is nog niet helemaal verloren. Na het uitspreken van het faillissement is er nog een wachttijd van acht dagen voordat het bankroet definitief is. Op dat moment vervalt de proflicentie van de club automatisch.

Afgelopen seizoen werd RBC zeventiende in de eerste divisie en ontkwam zo net aan degradatie naar de topklasse. Nummer achttien Almere City FC mag nu alsnog hopen op een langer verblijf in de eerste divisie.

Of Almere City volgend jaar weer in de eerste divisie speelt, hangt van de KNVB af. Het bestuur betaald voetbal en het bestuur amateurvoetbal van de bond moeten daar gezamenlijk over beslissen omdat de reglementen niet in deze situatie voorzien. Een woordvoerder van de voetbalbond stelt dat die beslissing, nadat het faillissement definitief is, snel zal worden genomen.

De bijna 84 jaar oude Roosendaal Boys Combinatie stevende de afgelopen weken af op een faillissement. Nadat de gemeente Roosendaal weigerde garant te staan voor een lening, bleef de club met een gat op de begroting van ruim 1,6 miljoen euro zitten. Daar werd geen oplossing voor gevonden. (Novum)