‘Hillary Clinton wil president Wereldbank worden’

Uitsnede van de foto die genomen werd in het Witte Huis ten tijde van de missie waarbij Osama bin Laden gedood werd. Foto Reuters / Pete Souza

Hillary Clinton wil president van de Wereldbank worden, melden bronnen tegenover Reuters. Ze zou volgens het persbureau met Obama in gesprek zijn over een vertrek volgend jaar.

Clinton heeft eerder gezegd dat ze niet langer dan vier jaar de minister van Buitenlandse Zaken wil blijven.

Momenteel is Robert Zoellick de president van de Wereldbank, maar zijn termijn loopt af halverwege 2012. “Clinton wil de baan”, zegt een bron die Clinton volgens Reuters goed kent. Het persbureau citeert twee andere bronnen die zeggen dat Clinton president van de Wereldbank wil worden.

Het Witte Huis weigerde tegenover Reuters te reageren op de berichtgeving. Een woordvoerder van Clinton, Philippe Reines, ontkent dat zij de baan wil en zegt dat er ook geen gesprekken met het Witte Huis zijn over de functie. Volgens de woordvoerder is de berichtgeving “100 procent niet waar”.