Gravure voor omgekomen agent bijgeplaatst in Tuin van Bezinning

Bij een jaarlijkse ceremonie in de Tuin van Bezinning, het nationale monument voor omgekomen politiemensen, is vanmiddag een gravure bijgeplaatst voor hoofdagent Dick Haveman van het regiokorps Groningen. Een afgewezen asielzoeker uit Benin doodde de 48-jarige Haveman in april met zijn dienstwapen in het Groningse dorp Baflo. De man had kort daarvoor ook zijn eigen vriendin om het leven gebracht.De Tuin van Bezinning, aangelegd in 2006, is bedoeld als eerbetoon aan gedode agenten, maar ook als een plaats waar studenten van de politieacademie zich kunnen bezinnen op de fundamentele waarden van hun vak. Het besef dat de uitoefening van dat vak in het uiterste geval kan leiden tot de dood, hoort daarbij. De tuin is ontworpen in de vorm van een acanthusblad. In de nerven van het blad liggen paden, met opstaande randen waarin de namen van overleden agenten zijn gegraveerd. Sinds de Tweede Wereldoorlog kwamen ruim 150 agenten om het leven door een ongeluk of door geweld.Tijdens de ceremonie vanmiddag vormden studenten van de politieacademie een erehaag. Een geestelijk verzorger en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) spraken de aanwezigen toe. Nabestaanden van Dick Haveman legden een krans. Foto Evelyne Jacq Europa, ,Nederland, Warnsveld, 09-06-2011 Foto:Evelyne Jacq. De Nederlandse politie heeft een nationaal monument ingericht voor herdenking en eerbetoon van politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen: de Tuin van Bezinning achter het Koetshuis van Huis 't Velde in Warnsveld.Vandaag wordt een omgekomen politieman herdacht .
Bij een jaarlijkse ceremonie in de Tuin van Bezinning, het nationale monument voor omgekomen politiemensen, is vanmiddag een gravure bijgeplaatst voor hoofdagent Dick Haveman van het regiokorps Groningen. Een afgewezen asielzoeker uit Benin doodde de 48-jarige Haveman in april met zijn dienstwapen in het Groningse dorp Baflo. De man had kort daarvoor ook zijn eigen vriendin om het leven gebracht.De Tuin van Bezinning, aangelegd in 2006, is bedoeld als eerbetoon aan gedode agenten, maar ook als een plaats waar studenten van de politieacademie zich kunnen bezinnen op de fundamentele waarden van hun vak. Het besef dat de uitoefening van dat vak in het uiterste geval kan leiden tot de dood, hoort daarbij. De tuin is ontworpen in de vorm van een acanthusblad. In de nerven van het blad liggen paden, met opstaande randen waarin de namen van overleden agenten zijn gegraveerd. Sinds de Tweede Wereldoorlog kwamen ruim 150 agenten om het leven door een ongeluk of door geweld.Tijdens de ceremonie vanmiddag vormden studenten van de politieacademie een erehaag. Een geestelijk verzorger en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) spraken de aanwezigen toe. Nabestaanden van Dick Haveman legden een krans. Foto Evelyne Jacq Europa, ,Nederland, Warnsveld, 09-06-2011 Foto:Evelyne Jacq. De Nederlandse politie heeft een nationaal monument ingericht voor herdenking en eerbetoon van politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen: de Tuin van Bezinning achter het Koetshuis van Huis 't Velde in Warnsveld.Vandaag wordt een omgekomen politieman herdacht . Evelyne Jacq