Opinie

Woensdag film, donderdag cultuur, vrijdag boeken

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de verdere uitbreiding van cultureel nieuws in NRC Handelsblad. Cultuur kreeg meer ruimte in de dagkrant, Boeken kreeg een pagina meer en populaire cultuur (mode, architectuur, design, etc.) vond een plaatsje in Lux.
 
Nu zetten we nog een stap. Om technische redenen moesten we onze twee culturele bijlagen (Boeken en het Cultureel Supplement) tot nu toe op dezelfde dag meegeven. Daar komt verandering in. Vanaf begin juli brengen we Cultureel Supplement op donderdag en Boeken op vrijdag. Bovendien lanceren we in september op woensdag een nieuwe wekelijkse bijlage: Film.
Woensdag film, donderdag cultuur, vrijdag boeken.
 
En nog meer goed nieuws: op zaterdag opnieuw een uitneembaar katern Opinie & Debat. Want in september krijgt NRC Weekend een nieuwe impuls. Dan wordt het mogelijk om de weekendkrant in vijf katernen te drukken: de basiskrant met de weekendverhalen Z & Z (Zaterdag & Zondag); Opinie & Debat; Economie; Wetenschap; en Lux. Vijf katernen, elk met een nietje. Een betere manier om het hele weekend met NRC door te brengen is er niet.
 
 

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.