Preud’homme vertrekt uit Enschede, Kluivert jeugdtrainer FC Twente

Voetbalclub FC Twente verliest na een seizoen alweer zijn coach Michel Preud’homme. De Belg vertrekt naar de Saoedi-Arabische club Al Shahab. Dat meldt Voetbal International.

FC Twente, dat onder leiding van Preud’homme afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde, werd gisteren door de Belg op de hoogte gebracht. De club verzekerde zich van een plaats in de voorronde van de Champions League, maar moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer.

Steeds vaker wordt daarbij de mogelijkheid opgeworpen voor een terugkeer van Steve McClaren, de Brit die in het seizoen 2009/2010 de eerste landstitel naar Enschede bracht. Volgens de BBC is hij niet langer in beeld bij de Engelse club Aston Villa.

Patrick Kluivert wordt jeugdtrainer van FC Twente. De topscorer van Oranje werkte afgelopen seizoen als spitsentrainer bij NEC, waar hij topscorer Björn Vleminckx onder zijn hoede had.