Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Dit is het online leven van 2015

Internet in 2015
Internet in 2015

In 2015 zorgen twintig huishoudens voor net zoveel internetverkeer als de totale online bevolking van 1995. Die en vele andere voorspellingen over hoe we het internet over vier jaar gebruiken, in een vernuftig filmpje.

In de eerste helft passeren legio statistieken over internet in 2010 de revue. Hoeveel tijd spendeerden we online, Hoeveel op sociale netwerken, met z’n hoevelen zijn we, welke trends kennen we nu? Daarna schuift de focus naar 2015. Waar staat het internet dan? Dat wordt in beeld gebracht in dit prachtig gemaakte infographic-filmpje dat wel wat doet denken aan die beroemde clip van Röyksopp.