De Belgen worden steeds depressiever

Belgie, Antwerpen, 01 juli 2008, Vlamingen, Belgen Winkelstraat in Antwerpen Vlaanderen consument markteconomie recessie cijfers economische groei dalende koopkracht werkgelegenheid consumenten groeicijfers mensen vertrouwensindices uitgaven consument bestedingen geld bestedingspatroon shoppingcenter winkelend publiek winkelende belgen en toeristen nederlanders inkopen doen uitgavenpatroon Belg Belgen uitgaven uitgeven besteden besteding consumentenvertrouwen economisch steden stad koopkracht uitgeven geld handel Winkelstraat Meier foto; Peter Hilz
Belgie, Antwerpen, 01 juli 2008, Vlamingen, Belgen Winkelstraat in Antwerpen Vlaanderen consument markteconomie recessie cijfers economische groei dalende koopkracht werkgelegenheid consumenten groeicijfers mensen vertrouwensindices uitgaven consument bestedingen geld bestedingspatroon shoppingcenter winkelend publiek winkelende belgen en toeristen nederlanders inkopen doen uitgavenpatroon Belg Belgen uitgaven uitgeven besteden besteding consumentenvertrouwen economisch steden stad koopkracht uitgeven geld handel Winkelstraat Meier foto; Peter Hilz

Voor Belgen wordt alles écht minder: per generatie zijn ze gemiddeld steeds depressiever. Dat schrijft de Vlaamse krant De Standaard vanmorgen.

Een Belg die nu 49 is, heeft tweemaal zoveel kans op depressieve klachten als een 49-jarige in 1971. Dat concluderen de onderzoekers Piet Bracke (socioloog in Gent), Bart Meuleman (Leuvens) Marie-Christine Brault (Canada). De Standaard opent er vandaag de krant mee:

De drie wetenschappers voerden een nieuwe, complexe analyse uit op dezelfde gegevens van zevenduizend mannen en vrouwen tussen 25 en 74 jaar, die gevolgd werden in een periode van elf jaar, tussen 1992 en 2002. Het gaat om de generaties die geboren zijn kort na de Eerste Wereldoorlog tot de zogenaamde babyboomers.