De Arabische Lente in een prachtige infographic

De Arabische Lente begon allemaal met de groenteverkoper die zichzelf in brand stak in Tunesië. Maar hoe liep het precies vanaf toen? The Guardian heeft er een prachtige infographic van gemaakt.

Vanaf de zelfmoord van Mohamed Bouazizi tot eergisteren, toen de Britse marine bij de kust van Jemen klaarstond om Britten uit het land te evacueren. Via een soort snelweg kom je langs alle belangrijke gebeurtenissen in alle landen die te maken hebben met de onrust, van Algerije tot Jemen.

Klik op de infographic om 'm op de site van The Guardian te bekijken.Klik op de infographic om 'm op de site van The Guardian te bekijken.

Uiteraard doen ook wij ons best om de gebeurtenissen in de Arabische wereld zo duidelijk mogelijk vorm te geven. Erik van Gameren heeft onderstaande interactieve infographic voor nrc.nl gebouwd, en houdt er het laatste nieuws voor bij:

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld