In beeld

Arizona kampt met Wallow wildfire

Bewoners Springerville in de Amerikaanse staat Arizona worden geëvacueerd omdat een bosbrand gevaarlijk snel nadert. Natuurlijk hebben de Amerikanen al een naam bedacht voor de brand die de brandweer al tien dagen niet onder controle weet te krijgen. De ‘Wallow Wildfire’ is vernoemd naar natuurgebied Bear Wallow Wilderness, waar de brand vermoedelijk is begonnen. De voorbije dagen moesten enkele duizenden mensen hun huizen in het oosten van Arizona verlaten. Zo’n 1.300 leden van de brandweer proberen de Wallow Wildfire, nu de op een na grootste in de geschiedenis van Arizone, onder controle te krijgen.
Rob Schumacher / AP, The Arizona Republic
Eric Thayer / AFP
Rob Schumacher / AP, The Arizona Republic
Rob Schumacher / AP, The Arizona Republic
Susan Montoya Bryan / AP
Susan Montoya Bryan / AP
Eric Thayer / AFP
Joshua Lott / Reuters
Reuters / Marcio J. Sanchez
Eric Thayer / AFP
Joshua Lott / Reuters
Joshua Lott / Reuters
Marcio Jose Sanchez / AP
Michael Chow / AP, The Arizona Republic
Marcio Jose Sanchez / AP
Marcio Jose Sanchez / AP
Jae C. Hong / AP