7 redenen om tv te kijken

1 Goed doel

Nederland helpt Haïti – het vervolg

Ned. 1, 22.20 - 23.05 u.

Ruim 111 miljoen euro werd er opgehaald met de televisieactie Nederland help Haïti. Dat was in januari vorig jaar vlak na de zware aardbeving. Er kwamen tussen de 100.00 en 200.00 mensen om het leven. Is het opgehaalde geld goed terechtgekomen? Jeroen Pauw reist naar het Latijns-Amerikaanse land en doet verslag.

2 Docu

Ozzy Osbourne: Thirty years afther the blizzard

Canvas, 00.00 - 00.50 u.

De laatste jaren zagen we Ozzy geregeld bij MTV met zijn realityserie. Je zou bijna vergeten dat hij in de jaren 70 een heavy metal-pionier was. In deze documentaire een terugblik op zijn tijd als zanger van Black Sabbath.

3 Drama Katten

My cat from hell

Animal Planet. 16.25 - 17.20 u.

Voor honden heb je Cesar Millan, voor katten heb je Jackson Galaxy. In dit programma helpt hij mensen met agressieve, valse en onaardige katten. De beesten worden weer rustig en huwelijken zijn gered.

4 Docu

Baby te koop

Ned 3, 23.40 - 00.10 u.

Sophie Hillbrand onderzoekt hoe mensen anno 2011 proberen kinderen te krijgen. Ze volgt een echtpaar, een jong homostel en een alleenstaande vrouw. Het echtpaar reist af naar India voor een draagmoeder. Het homopaar wijkt uit naar Spanje om daar via ivf een embryo in te laten brengen bij een draagmoeder. En de alleenstaande vrouw laat haar eicellen invriezen.

5 Pijnlijk spel

The pain game

RTL 5, 20.00 - 20.30 u.

Drie teams strijden tegen elkaar. Ze moeten inschattingsvragen beantwoorden. Zoals: hoe vaak rukt de brandweer onnodig uit? Het team dat twee keer het slechtste antwoord geeft moet lijden. Dus: lamsbloed drinken, een foto op je billen laten nieten of een wenkbrauw laten waxen. Presentatie: Dennis Weening

6 Misdaad

Castle

SBS 6, 21.30 - 22.30 u.

Castle en Beckett vinden het lichaam van een vrouw. Als ze de doodsoorzaak onderzoeken, worden ze geconfronteerd met iets wat wijst op een ontvoering door buitenaardse wezens.

7 Humor

Disaster Date

MTV, 21.20 - 21.45 u.

Denk je eindelijk weer eens op date te gaan, is het een eikel. Hij praat alleen maar over zijn ex. Die komt tot overmaat van ramp langs in het café waar jullie zitten. Hij gaat met haar mee naar huis en laat jou de rekening betalen. ‘Gelukkig’ komt je beste vriendin dan aangerend met zes cameraploegen. Je bent in de zeik genomen.